Samarbete styrker det lokala näringslivet.

Sopperiet bygger på ett nära samarbete med lokala restauranger, som turas om med att tillaga dagens soppa för Sopperiet. Ett samarbete med Sopperiet innebär att:

  • Nya kunder får en möjlighet att lära känna er och prova er mat.

  • Ni bidrar till, och syns i, ett sammanhang som verkar för social och ekologisk hållbarhet.

  • Ni får ersättning för all soppa ni lagar, oavsett hur mycket som går åt.

Hur är det att samarbeta med Sopperiet?

  • Det är viktigt för oss att medverka till social hållbarhet. För oss har det varit självklart ända från början att samverka med lilla restaurangen. Jag är glad för att se ett koncept som faciliterar för att de som har bra betalförmåga kan stötta dem som har mindre plånbok.

    Daniel Israelsson
    Kökschef på Vår Lokal

  • Lilla restaurangen på torget är ett roligt initiativ som lockar mig som kock och krögare till kreativitet inom ramarna som erbjuds. Jag gillar att göra soppor, och det är kul med en plattform där goda soppor uppskattas! Det är också ett sätt för oss att nå fram med en smakbit från vårt kök till en kundgrupp som annars kanske inte skulle satt sig vid våra bord.

    Thomas Österman
    Kock / krögare på Gnesta Strand

  • Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete. I köket blir det många fina råvaror över när vi skär ut de finaste delarna till våra middagsgäster på Slottet. Samarbetet med Gnestas minsta restaurang är ett sätt för oss att göra något meningsfullt av matsvinn från vår egen verksamhet.

    Måns Lundkvist
    Kökschef på Södertuna Slott

Ett ölfat ombyggt till soppfat

Ett ölfat är gjort för snabb och smidig och hantering och transport. Vårt soppfat har en större öppning för enkel påfyllning och rengöring och nya anslutningar för både soppslang, tryckluft och omrörare.

Kortfattat om dagsrutinen:

  • Som restaurang kan du anmäla dig till att göra soppa en eller flera fasta veckodagar.

  • Dagen innan stämmer vi av hur mycket soppa som behövs.

  • På förmiddagen kommer Samhall med sopptanken. Ni diskar den och fyller på med dagens soppa.

Ta kontakt om du vill vara med på samarbetet!

Ett bra samarbete lyfter alla parter! Med Sopperiet som samarbetspartner kommer ni inte att få mest betalt i pengar för er soppa. Att samarbeta med Sopperiet ska komma från en plats i hjärtat där både miljö och social hållbarhet är viktigt. Tillsammans kan vi se till att alla får tillgång till god och näringsrik mat!

Ersättningen kommer att täcka era utgifter. Belöningen är exponering på gågatans bästa plats, i samarbete med Nyköpings minsta restaurang.

Ole Utne, grundare

073 990 16 08
ole@sopperiet.se

Ta kontakt för att diskutera samarbete, och få veta mer om vad det handlar om!